Over ons

Leiderdorp Instruments BV is in 1987 opgericht als ingenieursbureau voor productontwikkeling. In de loop der tijd zijn de activiteiten uitgebreid tot:

  • ontwikkeling, productie, verkoop, onderhoud en reparatie van eigen producten
  • ontwikkeling, productie, onderhoud en reparatie van OEM producten
  • productontwikkeling voor derden (voornamelijk elektronica en firmware/software)
  • turn-key meetprojecten

Focus op meten

​Bij Leiderdorp Instruments zetten we in op technologie. Ons ding? Meten. En dat doen we in vier specifieke gebieden:

  • Meetapparatuur voor bouwplaatsen (denk aan: trillingen, waterstanden, helling, scheurbreedte). 
  • Meettools voor duurzame energie en informatiedisplays (zoals displays voor zonne-energiesystemen, portals en beheersystemen). 
  • Universele dataloggers met online data-toegang (voor veldmetingen, tijdelijke apparatuur en mobiele meettools). 
  • Versterkers en uitleesapparatuur voor sensoren (zoals zonnestralingsmeters, UV-meters, warmtefluxsensoren). 

Daarnaast rollen we OEM-producten uit, denk aan besturingen voor warmtepompen, meetapparatuur voor warmtegeleiding, detectie van water in olie, pulpverontreinigingsmetingen in papierfabrieken, en apparatuur voor gehoorbescherming. We ontwikkelen ook voor anderen, zoals meetapparatuur voor sondeerwagens in de geotechniek, tools voor industriële wasserijen, microvoltversterkers, temperatuurregeling voor waterbedden met afstandsbediening, en meer.

Sinds 1987 zijn we druk bezig met meetprojecten voor duurzame energie. We hebben van alles gemeten: van zonneboilers tot netgekoppelde en autonome PV-systemen, windmolens, warmtepompen, en zelfs houtkachels en biogasinstallaties. En dat deden we voor verschillende partijen zoals TNO, ECN, Senter (Agentschap), NUON, Econergy, en talloze ingenieursbureaus en fabrikanten van duurzame energiesystemen.

Heb je een uitdaging waarbij we kunnen helpen? Laat ons weten! We staan klaar voor een vrijblijvend gesprek om samen te brainstormen.