Wat wij doen

 

Leiderdorp Instruments BV is in 1987 opgericht als ingenieursbureau voor productontwikkeling. In de loop der tijd zijn de activiteiten uitgebreid tot:

– ontwikkeling, productie, verkoop, onderhoud en reparatie van eigen producten

– ontwikkeling, productie, onderhoud en reparatie van OEM producten (door derden verkocht onder hun eigen naam als hun eigen product)

productontwikkeling voor derden (voornamelijk elektronica en firmware/software)

– turn-key meetprojecten

FocusLIactiviteitencirkel-meten

Leiderdorp Instruments is een technology driven onderneming. De grootste gemene deler in alle activiteiten en producten is ‘meten’. Dit ‘meten’ doen wij in vier eigen productgroepen:

– meetapparatuur voor toepassing in en rond bouwputten (denk aan: trillingen – waterstanden – helling – scheurbreedte) Meer>

– meetapparatuur voor duurzame energiesystemen en informatie displays (denk aan: informatie displays voor PV systemen, portals, beheersystemen) Meer>

– universele dataloggers met on-line data toegang (denk aan: metingen in  het veld – tijdelijke instrumentatie – mobiele meetapparatuur) Meer>

– precisie versterkers en uitleesapparatuur voor sensoren (denk aan: zon-instralingsmeters – UV meters – heat flux sensoren) Meer>

Verder produceren wij OEM producten zoals besturingen voor warmtepompen, meetapparatuur voor warmtegeleiding, meetapparatuur voor detectie van water in olie, meetapparatuur voor het meten van verontreiniging van de pulp in papierfabrieken, meet- en afregelapparatuur voor gehoorbeschermers, etc.

Als ontwikkeling voor derden ontwierpen wij allerlei apparatuur en producten zoals meetapparatuur voor z.g. sondeerwagens die in de geotechniek worden ingezet om de gesteldheid van de bodem te meten om op grond daarvan een juiste fundering voor gebouwen te kunnen berekenen, meetapparatuur voor toepassing in industriele wasserijen, microvoltversterkers, waterbed temperatuurregeling met afstandbediening, etc.

Sinds 1987 hebben wij een groot aantal meetprojecten uitgevoerd op het gebied van duurzame energie. Wij hebben o.a. gemeten aan zonneboilers, PV systemen (netgekoppeld en autonoom), windmolens, warmtepompen en andere warmteopwekkers zoals houtkachels, biogas installaties en alle denkbare combinaties van systemen. De meetprojecten voerden wij uit in opdracht van TNO, ECN, Senter (Agentschap), NUON, Econergy en een groot aantal andere ingenieursbureau’s en fabrikanten van duurzame energie systemen.

We zijn uiteraard ook u graag van dienst! Neemt u eens geheel vrijblijvend contact op – we denken graag met u mee.

 Gepubliceerd door om 11:29